24 Mayıs 2010 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE

Malzemeler
  • 125 gr yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • alabildiği kadar un
  • reçel (vişne reçeli kullandım)
Üzerine
  • bitter çikolata
  • biraz su
  • pasta süsü yada hindistan cevizi
Yapılışı
Margarin, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta iyice karıştırılır. Üzerine un, vanilya ve kabartma tozu aklenerek yoğrulur. Fırın tepsisine tırtıl kurabiye kalıbıyla sıkılarak şekil verilir. 170 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Kurabiyeler sıcakken iki kurabiye arasına reçel sürülür. Kurabiyeler soğuduktan sonra, benmari usulu eritilerek içine su konulan çikolataya batırdıktan sonra pasta süsüne batırılır.


Hiç yorum yok:

 
bağlantılar oyunlar