Çok severek yediğim bir tatlıdır. Ben fıstıklı sevmediğim için koymuyorum. Siz isterseniz fıstık koyabilirsiniz. İrmik helvasının yanına dondurma koyarakta yiyebilirsiniz. Özellikle de yaz aylarında...
Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 125 gr margarin
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı süt
Margarini tencerede eritiyoruz. Eriyen yağın içine irmiğide koyduktan sonra 15 dk. kadar kavuruyoruz. Kavrulan irmiğe, kaynamış sütü kısık ateşte yavaşca karıştırarak ekliyoruz. 5 dk. sonra kaynamış serbeti döküyoruz ve 10 dk. dinlenmeye bırakıyoruz. Fıstık kullanmak istiyorsanız, irmikle birlikte fıstıkları koyup kavurabilirsiniz.
3 yorum:
Güldenciğim ellerine sağlık
Teşekkür canım
Yorum Gönder