3 Mayıs 2010 Pazartesi

İrmik Helvası


Çok severek yediğim bir tatlıdır. Ben fıstıklı sevmediğim için koymuyorum. Siz isterseniz fıstık koyabilirsiniz. İrmik helvasının yanına dondurma koyarakta yiyebilirsiniz. Özellikle de yaz aylarında...
 
Malzemeler 
  • 2 su bardağı irmik
  • 125 gr margarin
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
Yapılışı


Margarini tencerede eritiyoruz. Eriyen yağın içine irmiğide koyduktan sonra 15 dk. kadar kavuruyoruz. Kavrulan irmiğe, kaynamış sütü kısık ateşte yavaşca karıştırarak ekliyoruz. 5 dk. sonra kaynamış serbeti döküyoruz ve 10 dk. dinlenmeye bırakıyoruz. Fıstık kullanmak istiyorsanız, irmikle birlikte fıstıkları koyup kavurabilirsiniz.

3 yorum:

Ruya dedi ki...

Güldenciğim ellerine sağlık

GÜLDEN dedi ki...

Teşekkür canım

GÜLDEN dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
 
bağlantılar oyunlar