MALZEMELER
- yarım paket fırın makarna
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydonuz
- rendelenmiş kaşar peyniri
- sıvıyağ
- karabiber
- tuz
Yapılışı
Makarna tuzlu suda haşanır. Haşlanan makarna borcama koyulur. Tencerenin içine süt, yumurta, un, tuz, sıvıyağ konularak sosu yapılır. Makarnanın içine yapılan sosun bir kısmı, rendelenmiş kaşar peyniri, maydonoz ve 2 yemek kaşığı kadar yağ konularak karıştırılır ve fırına verilir. 200C lik fırında 20dk kadar piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve 10 kadar daha fırında pişirilir. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder