Oktay ustadan aldığım bir tariftir. Misafirlerimin de çok severek yedikleri bir açmadır. Kesinlikle tavsiye ederim..
Malzemeler
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 ç.k toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- yarım paket yaşmaya
- Alabildiği kadar su
İç harcı
- siyah zeytin ezmesi
- sıvıyağ
Yapılışı
Bir kabın içine konulan unun ortası havuz şeklinde açılır. Hafif ılık suda yaşmaya eritilir ve una bütün malzemelerler birlikte katılarak, yoğurulur. küçük bezeler yapılır. Bezeler merdane yardımıyla açılır. İçine bir miktar sıvıyağ ile zeytin ezmesi sürülür.Rulo yapılarak içe doğru kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Arzuya göre çörek otu yada susam serpilir. 190C lik fırında pişirilir.
NOT: Yumurta sarısının içine bir miktar sıvıyağ eklerseniz daha parlak bir görünüm elde edersiniz.
1 yorum:
Güldencim ellerine sağlık en kısa zamanda bende deniycem bu tarifi:)
Yorum Gönder